Lassan már egy hete is annak, hogy semmi, de semmi, de semmi, de tényleg semmi kedvem nem volt főzni. Új recepteket sem próbáltam ki hosszú ideje. Amikor tanácsot kértem egy kedves barátunktól - aki isteni szakács -, mégis mit főzzek, többek között a töltött paradicsomot javasolta.
Szerencsére hallgattam rá, összeszedtem magam és elkészítettem egy kukoricával töltött változatot, amit már régen kinéztem magamnak. Ennyi volt az egész:
- néhány paradicsom tetejét levágtam, a belsejüket kikapartam (és félretettem másnapra tésztaszósznak), sóval, borssal meghintettem
- a töltelékhez olívaolajon karikára vágott póréhagymát és szalonnát pirítottam, bazsalikommal fűszereztem, majd kenyérkockákat adtam hozzá, ezután pedig aranybarnára pirítottam (öööö... igazság szerint az első verziót szénfeketére égettem)
- sóztam, borsoztam, kukoricát és kockára vágott sajtot tettem bele, petrezselyemmel megszórtam, majd pici kavargatás után a töltelékkel megtöltöttem a paradicsomokat
- körülbelül 20 perc sütés után el is készült, nagyon finom lett.
Az eredeti recept a 101 olcsó étel című könyvben található.
I haven't got any idea what to cook recently. One of our friends - who is a brilliant cook, the real Hungarian Gordon - suggested me the filled tomatoes. I made this version:
- slice off the top of the tomatoes, discard their piths, salt and pepper them
- for the stuffing heat olive oil, add leek, bacon, basil, chopped bread and frizzle it (at first - to tell the truth - I burnt the whole thing to the ground)
- then add corn, chopped cheese, parsley, salt, pepper and stir it
- fill the tomatoes and bake them for 20 minutes. That's all.
The original recipe is from this book.
Óóó,ne is mondd! ismerem közelről ezt a semmi kedvem főzni helyzetet.Eléggé utálatos dolog,mert enni meg kell.
VálaszTörlésNagyon fincsi lehetett ez a paradicsom!